“Als gemeente zijn we telkens op zoek naar circulaire bouwstoffen om toe te passen”, zegt Benno van Kampen, gemeente Medemblik. Daarom koos de gemeente voor Circore kantbeschoeiing bij dit project in Wervershoof. 

”Als gemeente zijn wij bezig om circulaire bouwstoffen toe te passen, Circore is daar een praktisch voorbeeld van. Daarom gingen wij in overleg met Circore over kunststof damwanden en beschoeiingen die gemaakt zijn van automotive kunststoffen en vezels van onder andere autotextielbekleding (dus vezels). We hoorden dat de beschoeiingen bestaan uit een mengsel van zwaardere kunststof, die voor binding zorgt, en lichte kunststofvezels, die stijfheid en sterkte geven.”

”In Wervershoof aan de Matjador hebben we een beschoeiingslijn gerealiseerd met aannemer Oosterhof Holman. Buiten dat de installatie van het Circore materiaal gelijkstaat aan de houten variant, is het materiaal ook nog eens lichter qua gewicht. Dit is voor de aannemer prettig werken met de prefab schotten.”

”Circore is een echt duurzaam alternatief dat het proberen waard is voor menig gemeente. Hiermee hebben we een praktisch voorbeeld hoe circulariteit ook mogelijk is.”

Klantcase overzicht

Meer klantcases

Kantbeschoeiing Stede Broec

Voor ons project zijn er geen bomen gekapt. Lees verder

Boompalen in Nieuwegein

Waarom een boom kappen om een jonge boom te laten groeien? Lees verder

Beschoeiingen Waterschap Brabantse Delta

De beschoeiing ziet er strak en fris uit. Het is een geweldig voorbeeld van duurzaamheid. Lees verder

Beschoeiing Geeuwenbrug

Het nieuwe beschoeiingsmateriaal van Circore komt op het goede moment. Lees verder

Beschoeiing/Bodemval Hoogerheide

Werken met Circore kunststof realiseert duurzame kwaliteit in de sloot. Lees verder