Over Circore

Circore

Circore is de merknaam van duurzame beschoeiingen, damwanden en stuwen, die worden gemaakt van kunststof, afkomstig van afgedankte auto’s. Circore maakt deel uit van HKS Scrap Metals B.V.

Circulair

Bijzonder aan de beschoeiingen, damwanden en stuwen van Circore is dat ze zijn gemaakt van gerecycled kunststof uit oude auto's. Daarmee is Circore het antwoord op de groeiende vraag van waterschappen, provincies en gemeenten naar circulaire, duurzame én betaalbare grondkeringen. Inmiddels maakt één op de drie waterschappen gebruik van Circore producten. Doet u mee?

Onderhoudsarm

De producten van Circore zijn rotvrij en hebben een verwachte technische levensduur van minimaal 50 jaar. Ons gerecyclede kunststof is onderhoudsvrij en biedt afnemers een zorgeloze toekomst. De Circore grondstoffen zijn ISO-gecertificeerd en hebben een zeer lage CO2- footprint.

Gerecycled kunststof

Auto Recycling Nederland (ARN) regelt dat auto’s in Nederland voor ten minste 95 procent worden gerecycled. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met partnerbedrijven, zoals autodemontage bedrijven en shredderbedrijven. De kunststof voor de Circore-producten komt uit de Post Shredder Technology-fabriek van HKS Tiel B.V., de laatste stap in het recyclingproces. Het bedrijf Duvano in Oss is verantwoordelijk voor de productie van de beschoeiingen en damwanden.

Met glans geslaagd

SGS Intron heeft na grondig onderzoek geconcludeerd dat ‘de emissie van alle relevante elementen maximaal 10 procent bedraagt van de gestelde maximale emissiewaarde voor vormgegeven bouwstoffen’. In vergelijking met grondkeringen van hardhout betekent dat per kilometer damwand een besparing van 34 Azobe hardhout bomen.

De palen, balken, planken, schotten en wanden zijn met glans geslaagd voor de testen op uitloging, kruipen, duurzaamheid en intrillen.

Het team

Manager Business Development
Allard Verburg 06 - 52 09 65 33