De gemeente Nieuwegein plaatst kunststof palen om bomen bij de groei te ondersteunen. Elders gebeurt dat door een houten paal langs een opgroeiende boom te plaatsen. Maar is dat niet een beetje raar? “Waarom een boom kappen om een jonge boom te laten groeien?”, zegt Herman Westland, Senior beheertechnisch medewerker groen van de gemeente Nieuwegein.

De kunststof palen van Circore zijn een goed alternatief. Een groot voordeel is dat ze lang meegaan. Elke keer als een boom is uitgegroeid, kan de steunpaal worden verwijderd en bij een nieuwe boom worden geplaatst. Bij een houten paal is dat meestal niet mogelijk, omdat aan de grond rotting optreedt.

De boompalen zijn een nieuwe toepassing van de kunststof die is teruggewonnen uit afgedankte auto’s. Gemeenten moeten in 2030 voor tenminste 50 procent circulair inkopen en daar speelt dit initiatief op in.

De boompalen van kunststof hebben enige structuur aan de buitenkant. Dat sluit visueel aan bij de ruwheid van de stam van de boom. Het belangrijkste is, dat het niet meer nodig is voor zo’n toepassing bomen te kappen. De producten van Circore zijn circulair tot in de kern. Ze gaan extreem lang mee en zijn tot zesmaal opnieuw te gebruiken.

Klantcase overzicht

Meer klantcases

Kantbeschoeiing Stede Broec

Voor ons project zijn er geen bomen gekapt. Lees verder

Beschoeiingen Waterschap Brabantse Delta

De beschoeiing ziet er strak en fris uit. Het is een geweldig voorbeeld van duurzaamheid. Lees verder

Beschoeiing Geeuwenbrug

Het nieuwe beschoeiingsmateriaal van Circore komt op het goede moment. Lees verder

Kantbeschoeiing Volkstuinvereniging Ridderkerk

“De kantbeschoeiing was er helemaal niet, dus we zijn er erg blij mee." Lees verder

Beschoeiing/Bodemval Hoogerheide

Werken met Circore kunststof realiseert duurzame kwaliteit in de sloot. Lees verder