Waterschap Brabantse Delta geldt als een pionier bij het gebruik van duurzame beschoeiingen. Zo heeft het waterschap in Etten-Leur een duurzame oeverbeschoeiing aangelegd voor de stadsvijver. “De beschoeiing ziet er strak en fris uit. Het is een geweldig voorbeeld van duurzaamheid.” zegt Johan Merkx, gebiedsbeheerder bij Brabantse Delta.

De kleur van de beschoeiingen is antracietgrijs en dat oogt mooi. Het is ook mogelijk om het product in het bruin te krijgen. Voor de aanleg maakt het weinig uit of een beschoeiing van kunststof of hout is. Het onderhoud verschilt wel, want naar een kunststof beschoeiing heb je eigenlijk geen omkijken. Bij hout treedt gemakkelijk rotting op.

Het waterschap vindt het vooral belangrijk om duurzaam te werken. Met een beschoeiing van kunststof wordt onnodige bomenkap voorkomen. Ook in Tilburg en Dongen heeft het waterschap inmiddels kunststof beschoeiingen van Circore aangebracht. In Dongen staat een sterke stroming, maar het materiaal kan dat goed aan.

Het klinkt opmerkelijk dat kunststof milieuvriendelijker is dan hout, maar wie zich realiseert dat de kunststof is teruggewonnen uit afgedankte auto’s, ziet de milieuvoordelen. Het is innovatief en circulair, het spaart bomen en het is ook nog mooi om te zien. Dat laatste is natuurlijk een kwestie van smaak, maar betrokkenen zijn tevreden over het strakke design, dat ook in een natuurlijke omgeving niet misstaat.

Klantcase overzicht

Meer klantcases

Kantbeschoeiing Stede Broec

Voor ons project zijn er geen bomen gekapt. Lees verder

Boompalen in Nieuwegein

Waarom een boom kappen om een jonge boom te laten groeien? Lees verder

Beschoeiing Geeuwenbrug

Het nieuwe beschoeiingsmateriaal van Circore komt op het goede moment. Lees verder

Kantbeschoeiing Volkstuinvereniging Ridderkerk

“De kantbeschoeiing was er helemaal niet, dus we zijn er erg blij mee." Lees verder

Beschoeiing/Bodemval Hoogerheide

Werken met Circore kunststof realiseert duurzame kwaliteit in de sloot. Lees verder